Els productes homeopàtics

Estándar

Els productes homeopàtics poden ser d’origen animal, vegetal, mineral o químic.

• Un exemple de producte d’origen animal és l’Apis (verí d’abella) i es prescriu per guarir, entre moltes altres patologies, a un animal amb edema per picada d’abella, o qualsevol altra malaltia que cursi amb un edema similar al que provocaria la picada d’una abella. 

Imagen

Flick

• La Belladona (planta: Atropa belladona) és un dels remeis d’origen vegetal més coneguts. Va ser molt utilitzada per les egípcies, ja que quan la prenien, els dilatava les pupil·les, la qual cosa els cap a tenir uns ulls més bonics. És una planta que es pot usar en casos de febre, quan entre altres símptomes, l’animal presenta unes pupil·les molt dilatades.

• D’origen mineral, el Mercurius (Metall mercuri) és un remei usat en patologies que entre altres coses cursin amb agreujament a la nit, o amb els canvis de temperatura. 

• Els Nosodes i isoterapics, són preparats amb òrgans, secrecions o bacteris d’un altre individu o del propi individu.

Els productes homeopàtics es preparen seguint una metodologia molt precisa, estudiada i practicada pel Dr. Hahnemann. El medicament homeopàtic ha d’estar diluït i dinamitzat. Es una dilució hidroalcohólica del principi actiu, de la qual s’obté la tintura mare. A partir d’aquesta, es dilueix i es dinamitza, arribant a dosis infinitessimals. Sens dubte, la tècnica de fabricació del remei  homeopàtic és la que proporciona l’immens poder terapèutic d’aquest.

Hi ha diverses formes farmacèutiques de diluir el producte, i per això tots els productes homeopàtics es prescriuen amb el nom del producte, amb la forma de dilució preferida pel veterinari homeòpata i amb un nombre que indica quantes vegades ha estat diluït el producte. Quan més gran es el nombre, més diluït ha estat. Existeixen les dilucions centesimals (CH), decimals (DH), i les korsakovianas (K). Si ens recepten Belladona 9Ch, estarem prenent la planta Belladona homeopatizada (diluïda i dinamitzada) de la forma centesimal fins a 9 vegades.

Hi ha moltes formes de presentacions homeopàticas. La més freqüent és en grànuls i lòbuls, unes boletes molt petites que cal dissoldre-les en els animals amb una mica d’aigua i fer-los prendre via oral.

Els remeis homeopàtics caldrà administrar-los diverses vegades al dia, si es tracta de malalties agudes, una vegada al dia en casos subaguts o menys sovint en casos crònics. Es prescriuran segons evolucioni la malaltia.

Existeixen col·liris, pomada, comprimits, supositoris i injectables.

L’homeopatia cal prendre-la separada dels menjars perquè sigui mes efectiva.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s